Åbningsceremoni

Fredag skulle der være en lille åbningsceremoni af computercenteret – troede vi. Vi kommer ned på skolen og computerlokalet er pyntet op til den helt store guldmedalje. Udenfor står ca. 300 stole og et KÆMPE musikanlæg, hvor musikken hammerede ud af. Vi kunne knap nok snakke samme. Alle børnene dansede og lærerne var klædt rigtig flot.
Hele dette show skulle starte kl 9.00 og gik så i gang lidt i 10. Det er meget normalt. Herefter fulgte 2,5 ubeskrivelige timer. Jeg forsøger dog at skrive om dem. Der var omkring 10 taler, som basalt set alle sagde det samme, takkede Slagter Ole og hans piger, takkede David (min fars partner og medejer af Santions finest meat shop) og takkede den danske ambassade – den danske kommisær var til stede. Indimellem disse taler var der danseopvisninger fra børnene, hvilket var meget sjovt. Der var også en sketch om computer og en masse ander underholdning. Desuden var der et indslag, som basalt handlede om at købe forskellige folk “fri”. Så skulle en anden person give den “låste” person fx 30 kroner og så blev denne person sat fri. Meget underlig oplevelse. Pengene skulle bruges til et HFI relæ i computercenteret.
Efter denne lange og varme oplevelse skulle vi klippe snoren til centeret, hvorefter der strømmede folk ind for at se computere. Det var helt vildt så mange mennesker der kunne være inde i det rum. Herefter blev der sat børn ved computerne, således pressen kunne få gode billeder. Det skal siges, at de fleste til åbningen aldrig havde rørt en computer. Det er så underligt. Da der kom lidt ro på uddelte vi en fodbold til alle klasserne, hvilket de også syntes var helt ekstremt. Jeg vil lige indskyde, at ud over bolde, computer, computerrum, lego og skoleredskaber, så har dette David og min far også doneret et køkken til skolen, hvilket er ved at blive opført.

Efter denne kæmpe åbning, kæmpede vi os forbi de glade børn, som alle ville røre ved os samt danse og lege. Herefter var vi inde i byen for at spise frokost med kommisæren og David. Hun var i øvrigt meget imponeret over åbningen og hele projektet 🙂

20121022-150720.jpg

Weekenden blev brugt ved en virkelig swimmingpool og om aftenen hyggede vi på terrassen med en ananas hvor vi/de to drengerøve havde sprøjtet vodka i.

20121022-151318.jpg

Dette indlæg blev udgivet i Ghana. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *