Hue

Fra Hoi An til Hue var der en lille 4 timers køretur. Hue er en lille by, som er kendt fordi en del af byen er på UNISCO’s liste over verdens kulturarv. Jeg må med det samme tilføje, at jeg efterhånden har set rigtig, rigtig mange ting og steder som er på UNISCO’s liste. Jeg tror det ender med hele verden er på den liste.

Sådan kan man også bo. Det er ikke alt der er på UNISCO's liste...

Jeg var kun lige kommet ud fra mit hotel, da forfølgelsen begyndte. Ligesom alle andre steder i Vietnam forsøger nærmest alle, at sælge en city tur på motorcykel eller cykel (sådan en hvor man sidder foran og en mand cykler). Eller så forsøger de at sælge souveiners. I Hue forsøgte de også at sælge en båd tur. ”Madam, very cheap!”. Jeg bliver sindssyg af det. Forleden var der en fyr på motorcykel, som forfulgte mig i en time!

Cykeltur i Hue

Når det så er sagt, så gør disse mennesker det jo kun fordi mange er meget fattige her i Vietnam. Jeg har lidt svært ved det indimellem og derfor køber jeg nogle gange en eller anden ting eller tager på en tur. Jeg vælger dog helst dem, som ikke er irriterende. I Hue tog jeg fx på en cykeltur og det var faktisk en stor oplevelse, da guiden/cykelmanden tog mig rundt til steder, som jeg helt sikkert ikke selv havde fundet. Jeg blev cyklet rundt i den gamle bydel en time og sluttede af ved ”Imperial Enclosure”. Her gik jeg rundt, hvilket var meget flot.

Ellers var jeg ude og se et pagoda, som jeg sejlede ud til. Det var meget flot, selv om jeg i virkeligheden syntes selve sejlturen var bedre 🙂

pagoda

Efter blot én nat i Hue stod jeg på natbussen til Hanoi, hvor jeg nu befinder mig.

Hyg jer

Dette indlæg blev udgivet i Hue, Vietnam. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *